Aan het laden...

SBR

Wilt u uw administratieve last verminderen en grote hoeveelheden data betekenis geven? We bieden u de oplossing voor uitputtende Excel-sheets met betekenisloze, onbetrouwbare, onvolledige en niet gevalideerde gegevens. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat u kunt beschikken en rapporteren over gestructureerde informatie, en dat u weloverwogen beslissingen kunt nemen op basis van real-time gevalideerde gegevens.

Standaardiseren van digitale gegevens

Ons platform faciliteert uitwisseling van gestandaardiseerde digitale (financiële) gegevens van uw klanten en intermediairs aan uw organisatie. Of u nu een bank, verzekeringsmaatschappij, financier of een organisatie met administratieve kerntaken bent; met ons platform regelen we de authenticatie en gegevensvalidatie voor u. Of het nu gaat om system-to-system (S2S) of human-to-system (H2S) berichtenverkeer. Wij maken het geautomatiseerd ontvangen en het valideren van gegevens simpel. Informatie is direct leesbaar voor softwareapplicaties en dat zorgt voor een enorme kostenbesparing op het gebied van verzamelen en verwerken van bedrijfsinformatie.

Platform op basis van SBR

Wij bieden een platform waarmee we digitale en ongestructureerde gegevensstromen standaardiseren voor overheden, instanties en het bedrijfsleven. We vereenvoudigen de administratieve last en helpen u data betekenis te geven. Hiervoor gebruiken we SBR. Dat staat voor Standard Business Reporting oftewel Standaard Bedrijfsrapportages.

Business Reporting

Met SBR worden gegevens door middel van een standaard structuur en definitie tussen partijen uitgewisseld. Hierdoor worden (financiële) gegevens van uw klanten digitaal en gestandaardiseerd bij u aangeleverd. Hierdoor bent u in staat deze geautomatiseerd te verwerken.

Taxonomie

De standaard structuur en definitie van SBR wordt bepaald door een XBRL taxonomie. De taxonomie is het woordenboek die context geeft aan uw gegevens zodat we kunnen spreken van informatie. Uw klanten en u spreken hierdoor dezelfde taal met als doel eenduidige interpretatie van de gegevens en hogere data kwaliteit. EBPI heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van dergelijk taxonomieën voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Zo sluit u aan bij ons platform

Met ons platform bent u in staat om een gestandaardiseerde informatiestroom op te zetten tussen uw klanten en uzelf. Dit berichtenverkeer kan zowel via een softwarekoppeling verlopen, als via het portaal SBR Easy Access (SEA). Met SEA is de drempel om te beginnen met SBR laag en toegankelijk voor u en uw klanten.

Via softwarekoppeling

Via een softwarekoppeling verbinden we de bestaande software van uw klanten met uw systemen (system-to-system ofwel S2S). Met een druk op de knop komen de gegevens van uw klant veilig, gestructureerd en geautomatiseerd bij u terecht. Deze oplossing is vooral interessant indien u klanten of intermediairs heeft die regelmatig of in grote aantallen rapportages bij u aanleveren.

Via SBR Easy Access

Via SBR Easy Access voorzien we u van dezelfde gestructureerde informatie-uitwisseling door middel van een eigen portaal in uw huisstijl. Uw klanten hoeven geen software aan te schaffen en te beheren, maar kunnen eenvoudig inloggen op uw portaal (Human-to-system ofwel H2S).

Met één of meerdere formulieren maken we via een complex geheel van een taxonomie, business rules (inhoudelijke validaties) en specificaties de uiteindelijke vertaalslag naar gebruikersinteractie mogelijk. Hiermee is het ook mogelijk om relevante informatie over de grenzen van uw organisatie en landen heen te delen.

5 Redenen om te kiezen voor SBR Easy Access

1: Standaardisatie met SBR.

SBR is de nationale standaard voor de digitale uitwisseling van alle bedrijfsmatige rapportages. In 2017 zijn 38,4 miljoen berichten via SBR verzonden.

2: Real time validatie

Met één druk op de knop komt informatie veilig en gestructureerd bij u terecht.

3: 100% compliant

Onze diensten worden door overheden, instellingen en bedrijven gebruikt om 100% compliant te zijn en om een hoge kwaliteitsnorm voor gestructureerde gegevens te waarborgen, met behulp van real-time validatie in de hele rapportageketen.

4: Eenvoud

We vereenvoudigen en automatiseren uw (financiële) regelgevingsfuncties. Bovendien is het aansluiten op en het gebruik van ons platform simpel.

5: Data integratie

Door gebruik te maken van een platform stelt u uw klant in staat data uit verschillende systemen te combineren waardoor kostbare integraties niet nodig zijn.

Meer weten?

Wilt u in detail weten hoe ons platform u kan helpen bij het structureren van uw gegevens en het verminderen van uw administratieve last?

We laten u graag zien hoe ons platform u kan helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van uw (financiële) regelgevingsfuncties, zodat u beschikt over gevalideerde data en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Informatievraag over SBR Portalen

Over EBPI

EBPI bestaat al meer dan 10 jaar. Onze diensten worden door overheden, instellingen en bedrijven gebruikt om 100% compliant te zijn en om een hoge kwaliteitsnorm voor gestructureerde gegevens te waarborgen met behulp van real-time validatie in de hele rapportageketen. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van XBRL taxonomieën voor SBR het ontwikkelen van taxonomieën zoals SBR.